gând fugar…

2693

Într-o autogară pustie, alb tricou, geacă neagră de piele nu țin în frâu răcoarea ce îndepărtează omul de uman. Vid. Strigăt de copil din afara cercului meu. Înăuntru sunet înalt, ascuțit de vioară străpungând gândurile până-n străfunduri. Mă întorc sau mă duc. ,,Life for rent,,. Am uitat în vâltoarea asta unde îmi e locul. Oriunde și chiar aici în lumina asta puternică, cu balerinii roșii stând pe pietriș și cu mintea afundată, adânc sub nivelul mării. Nu mă simt prinsă-n sfori ca să pot fi gonită, luată și nici măcar teleportată. Pot pleca și veni, pot urca pe munte și înota în mare, pot fugi până în Oradea sau Paris, pot merge la pas prin Centrul Vechi, pot alerga pe Lacul Morii sau Herăstrău, pot vegeta la Cărturești printre lumile atâtor Creatori. Sunt, mă simt independentă, liberă, tânără, neliniștită, mai ales neliniștită. Neliniștea asta naște în mine călătorii peste călătorii de regăsire, găsire, descoperire, construire a eu-ului ăla care la bătrânețe va povesti și povesti și …. povesti.  Așa că updatăm pe Lorena până vreodată va fi pe deplin mulțumită de ea (stai p‘aci).
Călătoriile mele singuratice mă hrănesc. Exercițiile de socializare m-au convins. Rar. Tot mai rar caut compania oamenilor. Și totuși ascult săptămânal povești ale necunoscuților. Pentru vindecarea lor și incredibil … a mea.

Wolf Larsen – If I be … o ascult iar și iar…
E frig și-n suflet arde aventura. Adrenalină. Nebunie. Inconștiență poate (un pic sigur). Nerăbdare. Libertate. Gata, am pornit. De fiecare dată fără teamă, fără limite-n gând și-n speranță de dincolo de orizont. De la Targoviște către București văd că au înfrunzit, înflorit pomii. Renașterea asta a naturii are ecouri în suflet. Replici de cutremur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s